Antimikrobiset muovit

Tuotteiden kehittämiseen on olemassa lukuisia vaihtoehtoja. Antimikrobiset ominaisuudet tuovat hienon lisän valikoimaan, jolla on mahdollista monipuolistaa tuotteita laajoilla markkinoilla. Ominaisuudet parantavat tuotteen arvoa ja turvallisuutta kuluttajan näkökulmasta katsottuna.

Miten muovituotteista tulee antimikrobisia?

Kun tuote tai materiaali on merkitty antimikrobiseksi, se tarkoittaa, että materiaaliin yhdistetään sekoitusprosessissa lisäainetta (yleensä hopeapohjaista ainetta). Antibakteeristen ominaisuuksien tarkoitus on ehkäistä ja pysäyttää bakteerien kasvu. Antimikrobinen tuote voi hävittää pieneliöitä, joita voi esiintyä erilaisilla pinnoilla. Niitä käytetään esimerkiksi julkisissa paikoissa tai kohteissa, joissa on seisovaa vettä tai kosteutta. Termoplastiset elastomeerit eivät luonnostaan itse-steriloi vaan tarvitsevat lisäaineen välittäjäkseen.

Antimikrobinen lisäaine yhdistetään hartsiin, mikä parantaa lopputuotteen antimikrobisia ominaisuuksia. Hopeapohjaista välittäjää on käytetty jo vuosia lisäämään antimikrobisia ominaisuuksia. Hopeapohjaisten tuotteiden tiedetään peittoavan laajalti sekä Gram-positiiviset että negatiiviset bakteerit. Hopeaioni on yleisesti käytetty lisäaine, vaikkakin on olemassa myös muita orgaanisia ja ei-orgaanisia vaihtoehtoja, joita käytetään laajalti teollisuudessa.

Hopeaa tarvitaan pieni määrä luomaan steriili ympäristö, mutta antimikrobisilla tuotteilla ei ole myrkytysvaikutusta, kun ne ovat kosketuksissa ihmiskudoksiin tai nesteisiin.

Millaisia Thermoplastiset elastomeerit  (TPE) ovat ja millaisissa tuotteissa niitä käytetään?

Thermoplastiset elastomeerit ovat joustavia ja kumimaisia materiaaleja, joita valmistetaan samaan tapaan kuin muoveja. TPE:t voidaan värjätä helposti ja ne kestävät helposti koviakin lämpötilavaihteluita halkeilematta ja vääntymättä. Tuotteet, kuten kulutustavarat, lääketeollisuuden välineet, sähkötyökalut, käyttöesineet, kengänpohjalliset ja moottoripyörän kahvat ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mihin Thermoplastista elastomeeria voi käyttää.

TPE:tä käytetään usein ohjaustankojen kahvoissa ja proteesivälineissä niiden iskuja absorboivien ominaisuuksien takia. Ne ovat yleisiä myös urheiluvälineissä ja esimerkiksi eläimille valmistettavissa leluissa. Ne ovat kyyneleiden kestäviä ja pehmeitä koskettaa sekä yleisesti käytössä autoteollisuudessa ääntä vaimentavien ominaisuuksien takia.

Kiinnostuitko antimikrobisista tai TPE-tuotteista? Ota meihin yhteyttä ja kysy saatavuutta!

Lähde:
https://www.starthermoplastics.com

Ajankohtaista

UUTTA! 

Meiltä saa nyt myös 100% kierrätetystä muovista (ISO14021 standardi) valmistettuja muovitaskuja.

Kysy lisää: myynti(at)ykkosmuovi.fi tai kurkkaa pöytätaskut/erikoistuotteet osiot! 

L_tasku_kierrätysmuovi_2.jpg

TIEDOTE liittyen Korona (COVID-19) virukseen!

Noudatamme THL:n, Työterveyslaitoksen ja valtiovallan suosituksia vallitsevan Korona (COVID-19) viruksen aikana, jotta varmistamme mahdollisimman hyvin henkilöstömme ja asiakkaidemme terveyden säilymisen ja tuotantomme normaalin toiminnan seuraavilla toimenpiteillä: 

  • Etätyömahdollisuus on otettu laajemmin käyttöön
  • Olemme ohjeistaneet käsienpesu, -ja yskimishygieniassa työntekijöitämme
  • Desinfioimme kosketuspintoja
  • Kaikki työntekijämme toimistossa sekä tuotannossa käyttävät hengityssuojaimia
  • Sairaana ei tulla töihin vaan noudatamme ohjeistuksia 14 päivän karanteenista
  • Tauotuksessa suosimme porrastusta
  • Noudatamme turvaväleja

Tarvittaessa toimenpiteitä muokataan vallitsevien ohjeistuksien mukaisiksi!

IMG_20200326_125453_758.jpg

Meiltä nyt myös ekologisia ja kierrätettäviä tuotteita:

Valikoimassamme mm. kartonkisia mappeja (koot P400 ja P700), foldereita käyntikorttikotelolla ja käyntikortteja yksilöidyillä painatuksilla yrityksesi tarpeisiin. Meiltä löydät myös Green Generation todistuskansioita ja kodinkansioita. Käy kurkkaamassa kansiot, erikoistuotteet ja referenssit osiot!

KEVÄT UUTTA! Avaamme Ykkösmuovin historian ensimmäisen blogi-alustan sivuillemme helmikuun 2020 aikana. Jää kuulolle!

Juttuja tulossa mm. ympäristövastuullisuudesta, uusista ekologisista tuotteistamme ja työhyvinvoinnista.

Voit seurata kirjoitteluamme täällä verkkosivustollamme sekä some-kanavissa: Instagram ja Facebook. Löydät meidät myös LinkedIn:stä. 

Puhelinnumeromme ovat muuttuneet!

Uudet numerot:

Marko: 044 775 0402
Bea: 044 775 0403
Ari: 044 775 0401

Lankapuhelinnumero pysyy ennallaan.

SEURAA MEITÄ MYÖS SOMESSA:

instagram    facebook    linkedin.pngAA_LUOTTOLUOKITUS.png