Kierrätysmuovin käyttö on muovitehtaan vastuuta parhaimmillaan

Kierrätysmuovin käyttö on tullut jäädäkseen. Myös meille Ykkösmuovilla on tärkeätä olla mukana globaaleissa talkoissa vähentää kierrätyskelvottoman muovin käyttöä. Tämä on meille vain yksi tapa lisätä ekologisuutta toiminnassamme. Vuonna 2020 tehtaamme katolle valmistui oma aurinkovoimala. Aurinkovoimalamme avulla pystymme kattamaan noin 17 % tehtaamme sähköntarpeesta.

Kierrätysmuovin kasvaneen kysynnän haasteet on tehty voitettaviksi

Mielestämme kierrätys on jo itsestäänselvyys ja haluamme suomalaisena yrityksenä olla muiden mukana edistämässä muovin kierrätystä. Siirrymme kierrätysmuovin käyttöön vaiheittain sitä mukaa, kun resurssit antavat myöten. Tällä hetkellä valmistamme kierrätysmuovista kansiotaskuja ja L-taskuja omalla tehtaallamme, Suomusjärvellä.

Vastuullisuus on sydäntämme lähellä ja asiakkaamme arvostavat sitä. Kierrätysmuovin kysyntä kasvaa koko ajan. Valitettavasti sen käyttömahdollisuudet ovat vielä rajalliset mm. raaka-aineen hankalan saatavuuden ja voimakkaasti vaihtelevan hinnan vuoksi eikä kierrätetystä muovista pystytä valmistamaan esimerkiksi lasinkirkkaita tuotteita. Toivomme, että ajan kanssa mahdollisuudet kierrätysmuovin käyttöön kasvavat.

artem_beliaikin_BpQ_ClsKeXg_unsplash.jpg

Paljon muuta eroa “perinteiseen” muoviin ei kierrätetyllä käytännössä olekaan. Siitä voidaan valmistaa monipuolisesti erilaisia tuotteita eikä valmistusprosessi sinällään muutu. Ainoastaan byrokratia kierrätysmuovin käytön takana on monimutkaisempaa, vaikka voisi ajatella asian olevan juuri toisin päin. Meiltäkin löytyvät vaaditut dokumentoinnit ja sertifikaatit, joilla tarvittaessa todennamme, että käyttämämme muovi on kierrätettyä.

Ympäristömme on lujilla - muovia kierrättämällä sen taakka kevenee

Muovi on kuitenkin tosi asiassa mainettaan parempi. Oikein kierrätettynä se ei ole niin huono asia ympäristölle kuin perinteisesti on ajateltu. Luontoon jätettäessä muovi muuttuu haitalliseksi.

Itse asiassa muovi on oikein käytettynä varsin arvokas ja hyödyllinen raaka-aine. On sanottu, että ilman muovia maapallo olisi varsin kestämättömällä kaistalla, sillä korvaavien raaka-aineiden käyttö kuormittaisi ympäristöämme monin verroin enemmän. Esimerkiksi kangaskassi haittaa ympäristöä kierrätysmuovia enemmän.

Suomen ympäristökeskus selvitti, että esimerkiksi kangaskassin elinkaaren aikana aiheuttamat kasvihuonepäästöt ovat n. 130-kertaiset verrattuna kierrätysmuovista valmistettuun kassiin. Myös vedenkulutuksen ja maankäytön osalta kierrätysmuovikassi päihittää kankaisen vaihtoehdon mennen tullen. (uusiomuovi.fi)

Muovin kierrätyksessä on kyse kokonaisesta prosessista, johon kuuluvat keräys, lajittelu ja uusiokäyttö joko raaka-aineena tai energianlähteenä (poltto). Muovin edut liittyvät sen ylivoimaisiin uusiokäyttömahdollisuuksiin:

- Muovista valmistetaan tuotteita, joita voidaan käyttää kymmeniä ellei satoja vuosia.
- Muovi on loistokohde kierrättää eikä sen uudelleen prosessoiminen vaadi kovinkaan paljoa energiaa.
- Muovista voidaan poltettaessa saada energiaa, kuten sähköä tai lämpöä.

Tule mukaan talkoisiin!

Me Ykkösmuovilla olemme sitä mieltä, että muovi sopii erinomaisen hyvin kierrätettäväksi. Siksi kannustamme ja olemme osaltamme mukana, että kierrättämistä muovialalla kehitetään edelleen helpommaksi, kattavammaksi ja kustannustehokkaammaksi. Kutsumme siis sinutkin kierrättämään.

Heräsikö kysyttävää valmistamistamme kierrätysmuovituotteista? Ota yhteyttä! Autamme mielellämme.

Ajankohtaista

UUTTA! 

Meiltä saa nyt myös 100% kierrätetystä muovista (ISO14021 standardi) valmistettuja muovitaskuja.

Kysy lisää: myynti(at)ykkosmuovi.fi tai kurkkaa pöytätaskut/erikoistuotteet osiot! 

L_tasku_kierrätysmuovi_2.jpg

TIEDOTE liittyen Korona (COVID-19) virukseen!

Noudatamme THL:n, Työterveyslaitoksen ja valtiovallan suosituksia vallitsevan Korona (COVID-19) viruksen aikana, jotta varmistamme mahdollisimman hyvin henkilöstömme ja asiakkaidemme terveyden säilymisen ja tuotantomme normaalin toiminnan seuraavilla toimenpiteillä: 

  • Etätyömahdollisuus on otettu laajemmin käyttöön
  • Olemme ohjeistaneet käsienpesu, -ja yskimishygieniassa työntekijöitämme
  • Desinfioimme kosketuspintoja
  • Kaikki työntekijämme toimistossa sekä tuotannossa käyttävät hengityssuojaimia
  • Sairaana ei tulla töihin vaan noudatamme ohjeistuksia 14 päivän karanteenista
  • Tauotuksessa suosimme porrastusta
  • Noudatamme turvaväleja

Tarvittaessa toimenpiteitä muokataan vallitsevien ohjeistuksien mukaisiksi!

IMG_20200326_125453_758.jpg

Meiltä nyt myös ekologisia ja kierrätettäviä tuotteita:

Valikoimassamme mm. kartonkisia mappeja (koot P400 ja P700), foldereita käyntikorttikotelolla ja käyntikortteja yksilöidyillä painatuksilla yrityksesi tarpeisiin. Meiltä löydät myös Green Generation todistuskansioita ja kodinkansioita. Käy kurkkaamassa kansiot, erikoistuotteet ja referenssit osiot!

KEVÄT UUTTA! Avaamme Ykkösmuovin historian ensimmäisen blogi-alustan sivuillemme helmikuun 2020 aikana. Jää kuulolle!

Juttuja tulossa mm. ympäristövastuullisuudesta, uusista ekologisista tuotteistamme ja työhyvinvoinnista.

Voit seurata kirjoitteluamme täällä verkkosivustollamme sekä some-kanavissa: Instagram ja Facebook. Löydät meidät myös LinkedIn:stä. 

Puhelinnumeromme ovat muuttuneet!

Uudet numerot:

Marko: 044 775 0402
Bea: 044 775 0403
Ari: 044 775 0401

Lankapuhelinnumero pysyy ennallaan.

SEURAA MEITÄ MYÖS SOMESSA:

instagram    facebook    linkedin.pngAA_LUOTTOLUOKITUS.png