Silkkipaino

SILKKIPAINO YKSILÖLLISEEN PAINATUKSEEN 

Silkkipaino eli seripaino takaa laadukkaan painojäljen materiaaliin kuin materiaaliin. Saat esimerkiksi yrityksesi logon painettuna kansioihin ja muihin valmistamiimme muovituotteisiin. Silkkipaino kannattaa teettää Suomessa, koska valmistaminen ja yksilöiminen on Suomessa nopeampaa, kustannustehokkaampaa ja ekologisempaa kuin ulkomailla. Valitse siis kotimainen toimija!

Silkkipainon eli seripainon edut

Silkkipaino eli seripaino on kustannustehokas menetelmä, kun painettavien tuotteiden kappalemäärät ovat riittävän suuria. Kun sapluunat ovat valmiit, on lisätilausten hinta tavallisesti edullisempaa kuin painamisen aloittaminen tyhjältä pöydältä.

Painotapa on perinteikäs ja yhä yksi yleisimmin käytetyistä painomenetelmistä. Lopputulos on aina kestävä ja näyttävä!

Kenelle menetelmä sopii?

Silkkipaino on tarkoitettu asiakkaalle, joka haluaa yksilöllisen painatuksen tilaamiinsa tuotteisiin. Tuotteita valmistetaan tukkuliikkeille, jälleenmyyjille, suoraan loppukäyttäjille sekä liikelahjoiksi. Painotuotteet ovat oiva lisä yrityksen brändäyksen tueksi. 

Muovituotteiden lisäksi silkkipainatus voidaan tehdä mm. kartonkiin, lasiin, tyyppikilpiin ja kankaaseen. Foliopainatukseen verrattuna silkkipaino tarjoaa laajemman värimaailman sekä mahdollisuuden painaa suurempia pintoja. Käytämme painoväreinä Pantonen® -spottivärejä, joita on tällä hetkellä saatavilla 1 865 erilaista. 

Näin silkkipaino toimii

Silkkipainoa käytetään laadukkaiden painokuvien valmistamiseen. Painettava kuva suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. 

Painotyö alkaa seulan eli silkin valmistelulla. Seulakankaalle valotetaan painettava kuva (esim. logo tai kuvio) ultraviolettivalolla ja valotuksen jälkeen seulasta pestään pois ylimääräinen emulsio. Kun kangas on kuivunut, seula asetetaan painokoneeseen ja valmistellaan haluttu painoväri. Painettava tuote asemoidaan oikeaan kohtaan. Tämän jälkeen väri painetaan valotetun kuvan läpi tuotteen pinnalle. Lopuksi tuote kuivatetaan kuivatusuunissa.

Tarkempaa tietoa menetelmästä

Silkkipainon toiminta pohjautuu seuloihin eli silkkeihin. Alun perin painotapaa käytettiin pääasiassa silkin painamiseen, mutta nykyään materiaalina käytetään niin tekstiilejä, metalleja, lasia kuin muoviakin. 

Seula kalvotetaan eli se käsitellään aineella, joka reagoi valoon herkästi. Kun kalvotus on valmis, voidaan valon avulla ”valottaa” haluttu kuva seulaan. Kun valotus on valmis, seula huuhdellaan, jotta emulsio huuhtoutuu pois kuvan alueelta. Näin painokaavio eli sapluuna on valmis. Väri painetaan sapluunan läpi painopinnalle eli lopulliseen tuotteeseen. Jos kuva on monivärinen, tarvitaan jokaiselle värille oma silkkinsä eli seulansa. Myös painokaavion ja seulakankaan paksuus ja tiheys vaikuttavat siihen, kuinka paljon väriä päätyy lopputuotteen pinnalle.

Seulan valmistus vaikuttaa suuresti silkkipainon aloituksen hintaan. Seulaa ei voida jälkikäteen muuttaa, joten painatuksen muutokset vaativat aina kokonaan uuden painoseulan valmistuksen.

Laatu ja turvallisuus

Silkkipaino takaa aina laadukkaan painojäljen. Yrityksessämme on muutenkin korkea laatuvaatimustaso, jota seurataan säännöllisesti. Lisäksi teemme yhteistyötä alan huippuosaajien kanssa. Pyrimme jatkuvasti kehittämään tuotantoa ja pysymään ajan hermolla. Olemme muun muassa investoineet uuteen valotuslaitteeseen.

Huolehdimme, että henkilökunnallamme on asianmukaiset suoja- ja turvavälineet työskentelyn aikana. Henkilökuntamme hyvinvointi ja työturvallisuus ovat meille erittäin tärkeitä arvoja.

Valitse tekijäksi kotimainen ammattilainen

Pääsääntöisesti valmistamme kaikki silkkipainon tuotteet itse. Koska meillä on muovituotetuotanto samassa yrityksessä, on meidän helppoa räätälöidä asiakkaalle tuotekokonaisuus tai -paketti. Meillä on tehokas, katkeamaton tuotantoketju ilman turhia välikäsiä, odotteluaikoja sekä kuljetuskustannuksia.

Huolellisuus ja korkea laatu ovat meille ykkösasioita, oli kyseessä silkkipaino tai muu tuotantomenetelmä. Meillä on osaava, ammattitaitoinen henkilökunta, jolla on monien vuosien ja jopa vuosikymmenien työkokemus yrityksessä. Silkkipainatus on pitkälti käsityötä ja se vaatii monta eri työvaihetta. Hoidamme esimerkiksi värien sekoittamisen pääsääntöisesti itse. Ota yhteyttä, niin keskustellaan siitä, mitä seripainomme voi tehdä juuri teidän yrityksellenne: myynti@ykkosmuovi.fi tai 044 775 0402.