Yrityksestä

Keitä me olemme?

Ykkösmuovi Oy on perinteisten toimistotarvikkeiden valmistaja ja painotalo. Valmistamme tuotteet myyntiin B2B periaatteella eli yritykseltä yritykselle. Kaikkiin valmistamiimme tuotteisiin on mahdollista saada painatus, esim. oma logo/kuva. Sähköisen arkistoinnin lisääntyessä tuotannon volyymit ovat pienentyneet. Ydinliiketoimintamme kantava kivijalka nykyisillä markkinoilla onkin yksilöityjen tuotteiden valmistus.

Valmistamme muovitaskuja myös kierrätetystä muovista

Tahdomme kehittyä ja kehittää, jotta voimme vastata asiakkaiden tarpeisiin ja alati muuttuviin trendeihin. Tästä hyvänä esimerkkinä on kiertotalous, johon meillä on tarjota 100%:sti kierrätetystä muovista valmistettavia muovitaskuja. Alla kuva kierrätetystä muovista valmistetusta L-taskusta.

L-tasku kierrätysmuovista
100 % kierrätetystä PP muovista valmistettuja L-muovitaskuja

Avainlippu-merkki takaa tuotteiden kotimaisuuden

Tuotteemme ovat kotimaisia, valmistettu omalla tehtaallamme Suomusjärvellä. Suomalaisen Työn Liitto myönsi Avainlippu-merkin kansioille, muovitaskuille, välilehdille ja alihankintatöillemme 12.10.2022 alkaen. Meiltä tilatessasi voit luottaa tuotteiden olevan kotimaisia, ammattitaidolla ja kokemuksella valmistettuja, korkealaatuisia ja kestäviä. Meillä on tehokas, katkeamaton tuotantoketju ilman turhia välikäsiä, odotteluaikoja sekä kuljetuskustannuksia. Meiltä onnistuu myös sopivan tuotekokonaisuuden tai -paketin räätälöinti yrityksesi tarpeisiin. Ota rohkeasti yhteyttä!

Avainlippu tuote on valmistettu Suomessa

Arvot ohjaavat päivittäistä toimintaamme

Arvomme kiteytyvät sanaan: Vastuullisuus. Päivittäisessä toiminnassamme vastuullisuus tarkoittaa mm. seuraavia asioita:

Vastuu ympäristöstä;

  • raaka-aineet, kuten 100% kierrätetty muovi ja ekologiset, kartonkiset tuotteet
  • oma aurinkovoimala, jolla katamme jopa 17% omasta sähköntarpeestamme vuodessa
  • Tuotannon raaka-aineiden ylijäämät lähtevät meiltä oikeaoppiseen jatkokäsittelyyn

Yhteiskuntavastuu;

  • työllistämme suomalaisia
  • maksamme veromme suomeen

Sosiaalinen vastuu;

  • olemme joustavia työajoissa
  • meillä on viihtyisät toimisto -ja taukotilat
  • pyrimme huolehtimaan henkilöstön työhyvinvoinnista
  • tavoitteenamme on itseohjautuva organisaatio, jossa jokainen työntekijä voi soveltuvin osin suunnitella omaa työjärjestystään ja kehittää omaa työtään ja työskentelytapojaan
Ykkösmuovi toimitusjohtaja

Yrittäjä Marko Suominen: ”Aloitin yrittäjänä vuoden 2017 kesällä. Tuotannollisen toiminnan pyorittäminen on oma taiteen lajinsa. Ei ole kahta samanlaista päivää. Parasta työssä on onnistuminen ja mielestäni onnistumista on se, että asiakas on tyytyväinen”. Joskus ehtii myös pysähtyä kahvipaussille. Kuva keväältä 2021.

Ykkösmuovi Oy:n historiaa

Risto ja Ritva Suominen ostivat Ykkösmuovi Oy:n 1982 (alun perin Jussila & Jussila Ay:n) ja aloittivat muovinsaumaus ja painotoiminnan Osuuspankin alakerrassa Suomusjärvellä. Muutama vuosi myöhemmin Ykkösmuovi rakennutti omat tuotantotilat. Alusta alkaen on työllistetty myös vierasta henkilökuntaa omien perheen jäsenten lisäksi. Muovia toiseen polveen saatiin, kun Riston ja Ritvan poika ryhtyi yrittäjäksi toukokuussa 2017. Täysipäiväisenä työntekijänä Marko (kuvassa ensimmäinen oikealta) aloitti vuonna 1996 peruskoulun jälkeen oppisopimuksella. Väliin mahtuu toki kolmen vuoden opiskelujakso toisenlaista alaa opiskellen.

Kuvassa alla Ykkösmuovin henkilökunta keväällä 2017, sekä yhtiön perustajat Ritva ja Risto Suominen. Nähtäväksi jää periytyykö yrittäjägeeni kolmanteen polveen.